Pages

onsdag 1. september 2010

Tutorial lue

Tenkte jeg skulle dele mitt luemønster med de som måtte ønsker det.
 
Jeg begynner med å klippe opp et rektangel hvor bredden er 2-3 cm kortere enn barnets hodeomkrets (enda kortere dersom det er mye stretch i stoffet). Jeg syns det er ålreit at luene går litt nedover ørene, så høyden på rektangelet ligger mellom 40 og 44 cm.

 Deretter bretter jeg stykket dobbelt og runder av alle hjørner og klipper et lite innhakk på ca 4-5 cm i hver ende. 
 Videre syr jeg sammen sidesømmen på lua.

Så bretter jeg lua med innsiden ut og syr sammen innhakkene på begge side (sy sammen både innsiden og utsiden av lua, altså fire lag, og gjør dette på begge sider).

Til slutt syr jeg sammen toppen på lua.
Så er det bare å vrenge den og vips så er lua ferdig.

4 kommentarer:

KroKKoFin sa...

O vad lätt gör det för mig. Tack så jättemycket. Jag har dragit mig för att sy mössor innan men nu blev jag sugen tack vare din jättebraiga beskrivning.

Siri sa...

Tusen takk for en enkel og forståelig tutorial på luene dine! :) Jeg skal i gang å sy mine første luer nå, men lurer litt på om det stoffet jeg ønsker å kjøpe egner seg. Det heter single jersey m/striper og er fra stoff2000 - tror du det egner seg?

Liten og stilig sa...

Du kan godt sy lue i singel jersey fra Stof2000, du må bare ta høyde for at det ofte er mer stretch i jersey enn f.eks interlock.

annette :: minimoy sa...

Tusen tusen takk for at du deler oppskriftene dine! Er nybegynner, og syns det er veldig kjekt når ting blir ordentlig forklart. Ble veldig inspirert, og kommer nok til å prøve å lage min første lue ganske så snart! :-)

Legg inn en kommentar

 
Copyright 2010 Liten & stilig. Powered by Blogger
Blogger Templates created by DeluxeTemplates.net
Wordpress by Wpthemescreator
Blogger Showcase